Voer je zoekterm in

Uitbreiding van woonboerderij

  • portfolio
  • portfolio
  • portfolio
  • portfolio

Project info:

In het Drentse dorpje Loon ontwierpen we de uitbreiding van een karakteristieke woonboerderij. De opdrachtgever wilde een moderne uitbouw met steellook kozijnen, met behoud van de karakteristieke look van de oude boerderij.

Categoriën
Boerderij, Verbouw, Woning
Locatie
Loon
Jaar:
2017

Omschrijving

In het prachtige Drentse dorpje Loon staat een karakteristieke woonboerderij. De eigenaren hadden de wens hun woning aan de achterzijde uit te breiden met een moderne uitbouw. Een mooie uitdaging, omdat we de karakteristieke uitstraling van de boerderij wilden respecteren. We ontwierpen daarom een aanbouw die in vrijwel alle opzichten afwijkt van de bestaande stijl, met aluminium steellook kozijnen, gestucte muren en een witte kleur. Dankzij dit contrast, is de karakteristieke uitstraling van de boerderij gerespecteerd gebleven.

Steellook kozijnen

Extra opvallend zijn de kozijnen van het nieuwbouwdeel. Deze zijn uitgevoerd in steellookprofiel, waarbij we de oude staalkozijnen in profielbreedtes hebben nagemaakt. Het grote voordeel van aluminium kozijnen is de mogelijkheid tot isolatie en het gebruik van HR triple glas. Daarmee is de woning extra energiezuinig. Naast het ontwerp hebben we de kozijntekeningen en werktekeningen opgesteld.

3D model

Om de opdrachtgevers goed inzicht te geven in het ontwerp, maken we gebruik van de 3D tekenprogramma BIMx. Met behulp van deze 3D applicatie heeft de opdrachtgever een volledig beeld van het eindresultaat. Dat helpt bij het maken van de juiste beslissingen en keuzes. Zo sluit het ontwerp naadloos aan bij de wensen van de opdrachtgever. Wilt u meer weten over de mogelijkheden die wij met BIMx u kunnen bieden? Kijk dan op onze dienstenpagina over BIMx.

Geïnteresseerd in onze diensten?

We helpen je graag!

Onze diensten

Nieuwbouw

service
De bouw van een woning of bedrijfspand begint met een idee. MSW Bouwadvies vertaalt uw idee naar een schetsplan en zorgt er voor dat uw idee vorm krijgt.
Lees verder

Verbouw

service
Bij de verbouw van uw woning, kantoor, monument of boerderij wordt bestaande bouw verweven met nieuwe ideeën. MSW Bouwadvies adviseert en tekent.
Lees verder

Haalbaarheidsstudies

service
Wilt u weten of uw bouwplan binnen de vooraf gestelde uitgangspunten past? MSW Bouwadvies onderzoekt uw ideeën in een haalbaarheidsstudie.
Lees verder

Ontruiming

service
Een ontruimingsplattegrond biedt helderheid en veiligheid. MSW Bouwadvies stelt uw ontruimingsplan op conform de NEN 8112 normen.
Lees verder