Voer je zoekterm in

Renovatie 't Wapen van Drenthe

  • portfolio
  • portfolio
  • portfolio
  • portfolio
  • portfolio
  • portfolio
  • portfolio
  • portfolio
  • portfolio

Project info:

Verbouw en renovatie van Rijksmonument 't Wapen van Drenthe uit 1780, gevestigd aan de Vaart in Assen. 

Categoriën
Monument, Renovatie, Verbouw
Locatie
Assen
Oppervlakte:
1070
Jaar:
2017

Omschrijving

’t Wapen van Drenthe, Assen

Gemeentelijk monument t Wapen van Drenthe wordt in volle glorie hersteld en de renovatie is in volle gang. Het karakteristieke en historische monument uit 1780 is gevestigd aan de Vaart ZZ in Assen en heeft in de loop der eeuwen diverse bestemmingen gekend. Direct na de bouw in 1780 werd het eerst als herenlogement in gebruik genomen. Daarna onderging het gebouw in de 230 jaren die volgenden diverse bestemmingswisselingen en evenzoveel verbouwingen. Sinds 2003 stond het gebouw leeg en raakte door de leegstand steeds verder in verval. Met de huidige renovatie is daar een einde aan gekomen. Het monument wordt in al z’n pracht hersteld en gaat dienst doen als TT-museum, Grand Café, hotel en VVV.

Adembenemend project

De renovatie van een monument als ’t Wapen van Drenthe is adembenemend. Bij de voorbereiding en de uitvoer van zo’n project, wordt een beroep gedaan op niet alledaags kennis en vaardigheden van het projectteam. Zo wordt bij ’t Wapen van Drenthe allereerst de fundering enkele centimeters opgehoogd; een precies werkje dat veel voorbereiding en afstemming vergt.

Team

De werkzaamheden worden in teamverband uitgevoerd. Binnen het projectteam houd ik mij bezig met alle (bouw)vergunningen. Daarnaast ben ik onderdeel van de denktank die zorgt voor de indeling; een belangrijk facet, omdat de indeling niet alleen praktisch van aard moet zijn, maar tevens aan alle wet- en regelgeving moet voldoen.

Geïnteresseerd in onze diensten?

Wij helpen je graag!

Onze diensten

Nieuwbouw

service
De bouw van een woning of bedrijfspand begint met een idee. MSW Bouwadvies vertaalt uw idee naar een schetsplan en zorgt er voor dat uw idee vorm krijgt.
Lees verder

Verbouw

service
Bij de verbouw van uw woning, kantoor, monument of boerderij wordt bestaande bouw verweven met nieuwe ideeën. MSW Bouwadvies adviseert en tekent.
Lees verder

Haalbaarheidsstudies

service
Wilt u weten of uw bouwplan binnen de vooraf gestelde uitgangspunten past? MSW Bouwadvies onderzoekt uw ideeën in een haalbaarheidsstudie.
Lees verder

Ontruiming

service
Een ontruimingsplattegrond biedt helderheid en veiligheid. MSW Bouwadvies stelt uw ontruimingsplan op conform de NEN 8112 normen.
Lees verder