Voer je zoekterm in

Nieuwbouw woning

  • portfolio
  • portfolio
  • portfolio
  • portfolio
  • portfolio
  • portfolio
  • portfolio

Project info:

Een bijzonder en prijswinnend project in Groningen, cohousing geheten, waarbij vrienden samenwonen in een woonvorm die balanceert tussen gezamenlijk en privé.

Klant
VvE De Buren
Categoriën
Nieuwbouw, Woning
Locatie
Groningen
Oppervlakte:
2300 m2
Jaar:
2016

Omschrijving

Aan de Oostkade in Groningen hebben we een bijzonder en prijswinnend project mogen opleveren. De opdrachtgevers, Vereniging van Eigenaren “De Buren”, bestond uit een groep vrienden. De vriendengroep heeft ervoor gekozen om gezamenlijk te gaan samenleven in een bijzondere woonvorm, internationaal ook wel cohousing genoemd. Cohousing is een vorm van centraal wonen, waarin een groep bewoners zelf het initiatief tot bouw en bewoning neemt. De groep is de projectontwikkelaar en bepaalt zelf – zonder tussenpersonen – waar, hoe en met wie men wil wonen. Het resultaat is fantastisch!

Naast de bouw en inrichting van de individuele ruimtes, koos de groep zelf welke ruimtes men gemeenschappelijk wil gebruiken: bibliotheek-vergaderruimte, werkplaats, logeerunit, gym, sauna, wasserette, algemene berging, tuin en dakterras.

De zes privé-appartementen zorgen voor voldoende privacy. Daarmee is een perfecte balans aangebracht tussen sociaal en privé. De individuele woningen zijn op maat door en voor elke afzonderlijke eigenaar ontworpen.

Tijdens de Dag van de Architectuur werd het project bekroond met de publieksprijs.

Geïnteresseerd in onze diensten?

We helpen je graag!

Onze diensten

Nieuwbouw

service
De bouw van een woning of bedrijfspand begint met een idee. MSW Bouwadvies vertaalt uw idee naar een schetsplan en zorgt er voor dat uw idee vorm krijgt.
Lees verder

Verbouw

service
Bij de verbouw van uw woning, kantoor, monument of boerderij wordt bestaande bouw verweven met nieuwe ideeën. MSW Bouwadvies adviseert en tekent.
Lees verder

Haalbaarheidsstudies

service
Wilt u weten of uw bouwplan binnen de vooraf gestelde uitgangspunten past? MSW Bouwadvies onderzoekt uw ideeën in een haalbaarheidsstudie.
Lees verder

Ontruiming

service
Een ontruimingsplattegrond biedt helderheid en veiligheid. MSW Bouwadvies stelt uw ontruimingsplan op conform de NEN 8112 normen.
Lees verder