Voer je zoekterm in

Monument: vloer- en infraroodverwarming

  • portfolio
  • portfolio

Project info:

Aanleg van vloerverwarming met een basistemperatuur in combinatie met infrarood verwarming. Extra energiezuinig en tevens voorbereid op de aanschaf van een warmtepomp

Categoriën
Duurzaam, Monument, Verbouw, Woning
Locatie
Assen
Jaar:
2017

OMSCHRIJVING

Aanleg van vloerverwarming met een basistemperatuur in combinatie met infrarood verwarming. Extra energiezuinig en tevens voorbereid op de aanschaf van een warmtepomp.

Een duurzaam monument, het kán

Bij een monumentaal pand denk je niet snel aan duurzaam en zuinig. Toch kan ook een monument duurzaam gemaakt worden. Wij realiseerden die doelstelling bij Huize Bartje. Lees het hele verhaal in ons nieuwsbericht.

Vloerverwarming en infrarood

De woonkamer van Huize Bartje ligt op het zuiden. Dat triggerde ons te kijken naar de natuurlijke opwarming van de kamer. Door de gunstige ligging zorgt de opkomende zon binnen korte tijd voor opwarming van de kamer. Met die wetenschap in ons achterhoofd besloten we vloerverwarming te ontwerpen, die voorbereid was op een toekomstige aardwarmtepomp. De vloerverwarming kreeg daarbij een basistemperatuur van 16 graden. Op zonnige dagen is bijverwarmen niet nodig, omdat de temperatuur snel oploopt tot een comfortabele temperatuur. Op donkere dagen zorgt infrarood wandverwarming binnen een kwartier voor een aangename temperatuur van 20 graden. We maakten daarbij gebruik van Technostuc infrarood wandverwarming. Bij deze panelen worden de wandverwarmingsleidingen opgenomen in een stucmateriaal met een hoge massa en een hoge soortelijke warmte. Deze stuclaag warmt op en geeft de warmte gelijkmatig aan de binnenruimte af. Dat zorgt in korte tijd voor een aangenaam en comfortabel binnenklimaat, waarmee de cirkel van vloerverwarming, infrarood wandverwarming en isolatie rond is. En het eventueel extra verbruik aan stroom wordt gecompenseerd door zonnepanelen. Bovendien zorgt een zonneboiler voor de verwarming van het water in huis. Comfort en duurzaamheid gaan dus hand-in-hand, zelfs bij monumentale panden.

Geïnteresseerd in onze diensten?

Wij helpen je graag!

Onze diensten

Nieuwbouw

service
De bouw van een woning of bedrijfspand begint met een idee. MSW Bouwadvies vertaalt uw idee naar een schetsplan en zorgt er voor dat uw idee vorm krijgt.
Lees verder

Verbouw

service
Bij de verbouw van uw woning, kantoor, monument of boerderij wordt bestaande bouw verweven met nieuwe ideeën. MSW Bouwadvies adviseert en tekent.
Lees verder

Haalbaarheidsstudies

service
Wilt u weten of uw bouwplan binnen de vooraf gestelde uitgangspunten past? MSW Bouwadvies onderzoekt uw ideeën in een haalbaarheidsstudie.
Lees verder

Ontruiming

service
Een ontruimingsplattegrond biedt helderheid en veiligheid. MSW Bouwadvies stelt uw ontruimingsplan op conform de NEN 8112 normen.
Lees verder